Kdo letos vystoupí na benefičním koncertu pro Charitu Luhačovice?

S potěšením vám můžeme oznámit, že známe účinkující jedenáctého Adventního benefičního koncertu pro Charitu Luhačovice. Chcete je také poznat? Tak určitě přijďte v pátek 7. prosince, v 18:15 do kostela Svaté rodiny v Luhačovicích. O příjemně prožitý zážitek se postará místní folklorní soubor Malé Zálesí a Schola z Brumova-Bylnice.

Naši milí účinkující již pilně trénují a připravují se na koncert. Rádi bychom vám je touto cestou představili. Tak jsme jim dali možnost prezentovat se sami…

„Folklorní soubor Malé Zálesí z Luhačovic se snaží oživit a přiblížit svým příznivcům lidové tradice v národopisné oblasti Luhačovské Zálesí. Repertoár čerpá z tradic místní lidové kultury, jeho těžištěm je hudební, písňový a taneční folklor regionu, dětské hry, tradiční zvykosloví a obyčeje Luhačovického Zálesí. Dětskou část souboru nyní tvoří 3 skupinky dětí ve věku od 3 do 6 let, od 7 do 10let a od 12 – 15 let. S dětskou skupinou spolupracuje dětská hudecká muzika při ZUŠ Luhačovice.fotoarchiv Male Zalesi

Soubor pořádá v Luhačovicích již tradiční fašankovou obchůzku a vynášení Mořeny, které mají velkou oblibu dětských skupin. Rádi navštěvujeme také folklorní festivaly a slavnosti po celé ČR. Kolektiv souboru se pravidelně účastní slavnostního zahajování hlavní lázeňské sezóny „Otevírání pramenů“ v Luhačovicích.“ Tak představila soubor Alena Slámová z Malého Zálesí Luhačovice.

Vedoucí Scholy B-B Veronika Mišáková o jejich uskupení říká: „Jsme parta cérek a ogarů, které baví zpívat a hrát a protože vědí, od koho tyto dary dostali, snaží se je využívat k radosti Dárce. Doprovázíme svým zpěvem především mše svaté v brumovském kostele (střídáme se s paní varhanicí a „malou“ scholou), ale rádi se vydáváme na zkušenou také do jiných farností. Takovým putováním říkáme „Tour de fare“ a letos jsme slavili první kulatiny, protože jsme putovali už popáté - navštívili jsme Uherské Hradiště, Staré Město a Velehrad. V Luhačovicích už jsme párkrát zpívali a těšíme se, že se s vámi znovu potkáme na Adventním koncertě.“fotoarchiv Schola BB

Vstupné na tuto událost je dobrovolné a výtěžek z benefičního koncertu bude použít na úpravu zahrady Charity Luhačovice se zaměřením na aktivní společenské vyžití našich uživatelů.

Už se moc na letošní koncert těšíme. Přijďte se zaposlouchat.

A4_plakat_adventni_koncert_2018_02

PF 2019