Postní almužna 2022 ve farnostech Luhačovice, Pozlovice, Horní Lhota
26. dubna 2022 Charita Luhačovice

Postní almužna 2022 ve farnostech Luhačovice, Pozlovice, Horní Lhota

Postní doba, počínaje Popeleční středou, která letos připadá na 2. března, je již řadu let spjata s Postní almužnou. Čtyřicetidenní postní období znamená pro věřící odepřít si to, bez čeho se běžně neobejdou. Ušetřené prostředky pak mohou věnovat do postních kasiček, které si vyzvednou v kostelích. Je to doba, ve které si můžeme plně uvědomit potřeby jiných a projevit milosrdenství prostřednictvím dobrého skutku. Lidé do malé papírové kasičky vloží obnos přibližně ve výši ceny požitku, který si odřekli.

S Arcidiecézní Charitou Olomouc spolupracujeme na této sbírce s tradicí od roku 2009. Tyto prostředky dále církev prostřednictvím místní Charity využije na pomoc sociálně potřebným z regionu. Papírové krabičky „postničky“ s almužnami se měly shromáždit v kostelích na Květnou neděli, a po té bývají rozpečetěny a jejich obsahy sečteny.

„Je správné zamyslet se nad tím, jak se máme dobře a jestli mají stejné možnosti lidé kolem nás. A to je také nosná myšlenka Postní almužny – odepřít si něco příjemného a ušetřit nějaké peníze jen tím, že budeme odpovědní a střídmí,“ popisuje na doprovodném letáčku k Postní almužně prezident Arcidiecézní charity Olomouc Bohumír Vitásek. Posláním postní almužny je spojit úsilí farností a místní Charity pro konání milosrdné lásky k bližním v nouzi.

Děkujeme všem, kteří tuto postní sbírku podpořili s cílem pomoci potřebným bližním.

Všem velké díky a Pán Bůh zaplať.

 Výsledky kostelní sbírky Postní almužna 2022 v působnosti Charity Luhačovice

Farnost

Výtěžek

Horní Lhota

  16.811,-*

Luhačovice

11.247,-

Pozlovice

  8.502,-

Výtěžek celkem:

   36.560,-Kč

* Horní Lhota 8.285,- Kč a Dolní Lhota 8.526,- Kč

 Akce je pořádána za podpory MV ČR a Zlínského kraje

charita_luhacovice_logo_barevne_rgb

Ministerstvo vnitra

zk_znacka_rgb

Mgr. Karel Adámek

koordinátor dobrovolníků, pastorační asistent
Tel.: 577 132 355 E-mail: 68Eo2W5-WfruQOQdbanm5f~905prRb~lW5pJ