Cesta k pořízení polohovacího křesla díky Nadačnímu fondu TESCO
26. února 2020 Novinky a aktuality

Cesta k pořízení polohovacího křesla díky Nadačnímu fondu TESCO

Naše cesta k pořízení polohovacího křesla pro uživatele denního stacionáře aneb Jak proměnit sen ve skutečnost díky Nadačnímu fondu Tesco a individuálnímu přístupu firmy JECH CZ. Denní stacionář Charity Luhačovice je místo, kde se setkávají lidé, kteří potřebují podpořit v soběstačnosti. Díky množství společenských aktivit až po pomoc s péčí o vlastní osobu, pomáháme dělat seniorům a zdravotně postižným život pestřejší. Proto vybavujeme náš stacionář vhodnými pomůckami pro naše uživatele.

V loňském roce jsme se přihlásili do grantového programu s názvem „Vy rozhodujete, my pomáháme“, který poskytuje finanční podporu na realizaci malých veřejně prospěšných projektů po celé ČR. Jeho cílem je zlepšovat kvalitu života v ČR a podporovat udržitelný rozvoj skrze aktivity lokálních komunit v okolí prodejen Tesco Stores ČR. a.s.

My jsme měli štěstí, že náš projekt „Pořízení polohovacího křesla pro usnadnění pohyblivosti“ byl vybrán mezi tři postupující. Zákazníci mohli hlasovat pro vybrané projekty v prodejnách Tesco. Hlasování probíhá tak, že za každý nákup v jakékoli prodejně získá zákazník 1 žeton, jehož pomocí může hlasovat pro jeden ze tří projektů v daném mikroregionu. S naším projektem jsme skončili na 3. místě a získali jsme nadační příspěvek 10 000 Kč.

Cílem našeho projektu bylo pořízení polohovacího křesla na kolečkách, které usnadňuje výrazně život osobám se sníženou pohyblivostí navštěvující náš denní stacionář. Aby křeslo splňovalo naše požadavky ohledně možnosti odpočinku s relaxací, zajišťovalo uživatelům pocit bezpečí a usnadňovalo práci také pečujícím osobám (pracovníkům v sociálních službách).

Jelikož pořízení takového polohovací křesla není levná záležitost, hledali jsme partnera mezi firmami, který by nám v této věci mohl pomoci. Pochopení pro náš projekt jsme našli u české firma JECH CZ s.r.o., která vyrábí sedací soupravy, křesla, židle, konferenční stolky a sedací nábytek pro pečovatelství a zdravotnictví. Ta hned vycítila, že je pro nás důležité, aby se uživatele z řad seniorů a zdravotně postižených u nás ve stacionáři cítili dobře.  Protože firma JECH CZ je sponzor, četných charitativních akcí měli velké pochopení pro naši myšlenku. A tak patří nesmírné díky vedení společnosti, které respektovalo vyšší příspěvku 10.000,- Kč od Nadačního fondu Tesco a zbytkovou část ceny, která činila dalších cca 15.000,- Kč nám odpustili. Děkujeme za vstřícný, chápavý a individuální přístup, který nám pomohl sen proměnit ve skutečnost.

Vedoucí Denního stacionáře Charity Luhačovice Mgr. Ivona Slováková tuto novou pomůcku oceňuje takto: „Polohovací křeslo usnadňuje život osobám se sníženou pohyblivostí. Je moderní, funkční a praktické. Je skvělým pomocníkem v péči o seniory a zdravotně postižené. Zajišťuje pohodlí, možnost polohování při odpočinku. Relaxovat na něm se dá vsedě a vleže. Nabízí pocit bezpečí a domácí pohody. Posezení je v něm příjemné a pohodlné. Je spolehlivé a má trvalou užitnou hodnotu. Umožňuje méně pohyblivým uživatelům komfortní přemístění z křesla na lůžko či na jiné sezení. Jídelní odnímatelná deska je praktickým příslušenstvím.“

logo-cz

Mgr. Anna Martincová

zástupkyně ředitele, sociální pracovník, PR a propagace
Tel.: 577 132 359 E-mail: WgAkO_5jabAm5f56LTyEYZ7gcbpoO1.7~bGkO1p