Tříkrálová koleda a dobré skutky rozzářily Luhačovice a okolní obce
6. ledna 2018 Novinky a aktuality

Tříkrálová koleda a dobré skutky rozzářily Luhačovice a okolní obce

V sobotu 6. ledna 2018 vyrazili do ulic koledníci s kasičkou a písní na rtu. V územní působnosti Charity Luhačovice je jedenáct obcí. Za velké podpory dobrovolníků, obcí a veřejnosti se tato tradice mohla konat již po osmnácté, za to všem patří nesmírné díky.

„Konáním tříkrálové sbírky dostáváme také možnost se zapojit do pomoci trpícím a potřebným lidem, kteří žijí u nás i v zahraničí. Solidarita s nimi je pro nás velmi důležitá, protože nám pomáhá vyjít ze zahledění se jen na své potřeby a vidět také nouzi druhých“, říká o sbírce Jan Graubner, metropolita moravský. Tuto sbírku pořádá Charita Česká republika.

Celkově tedy koledovalo 54 skupinek koledníků, v letošním roce někde i se čtyřmi králi, takže celkově bylo zapojeno více než 200 koledníků přinášejících do domácností radostnou zvěst o narození Ježíše. Nad dveřmi nechávali nápis K + M + B, který žehná jejich domu. Díky jejich snaze a štědrosti občanů Luhačovic a okolních obcí bylo v  našem regionu vykoledováno 354.315,- Kč.

Výsledky koledování v jednotlivých obcích:

Biskupice                                  24.529,- Kč

Dolní Lhota                               26.560,- Kč

Horní Lhota                               25.116,- Kč

Kladná-Žilín                               11.030,- Kč

Ludkovice                                 25.866,- Kč

Luhačovice                             123.118,- Kč

Podhradí                                   15.010,- Kč

Polichno                                      9.167,- Kč

Pozlovice                                  49.433,- Kč

Řetechov                                  10.270,- Kč

Sehradice                                  34.216,- Kč

Celkový výtěžek                     354.315,- Kč

Velmi děkujeme všem za vlídné přijetí koledníků, za poskytnutí občerstvení. Jako každý rok část výtěžku poputuje na přímou pomoc rodinám s dětmi v našem regionu, a další část na rozvoj sociálních služeb Charity Luhačovice. Velmi děkujeme všem pracovníkům měst a obcí, kteří nám pečetí pokladničky a počítají celkový výtěžek. Děkujeme všem vedoucím skupinek, kteří se ochotně zapojili, a také malým tříkrálovým koledníkům. Vaší pomoci si velmi vážíme. Děkujeme všem za příspěvky do této celorepublikové sbírky, věříme, že i Vám přinesli naši tříkráloví koledníci radostnou zprávu o příchodu Boží lásky na svět skrze dítě narozené v betlémských jeslích.

Mgr. Karel Adámek, místní koordinátor Tříkrálové sbírky

Mgr. Lenka Semelová, ředitelka organizace.                                              Více informací: www.trikralovasbirka.cz