Charita Luhačovice funguje po dobu dalšího nouzového stavu bez omezení
20. října 2020 Charita Luhačovice

Charita Luhačovice funguje po dobu dalšího nouzového stavu bez omezení

Charita Luhačovice funguje po dobu dalšího nouzového stavu bez omezení. Všichni zaměstnanci Charity Luhačovice dodržují veškerá nařízená opatření. Snažíme se pracovat a postupovat, tak abychom minimalizovali možnost nákazy.

Terénní pečovatelská služba zatím poskytuje své služby stávajícím uživatelům bez omezení. Pozastavili jsme výkon domácích sociálních šetření, a uzavírání smluv uživatelů v domácnosti. V případě potřeby nás pokud možno prosím kontaktujte především telefonicky nebo elektronicky, snažíme se minimalizovat osobní kontakt.
Dle nařízení Ministerstva práce a sociálních věcí poskytujeme sociální služby v nezbytné míře s cílem zajištění ochrany života a zdraví osob. Rozvážka obědů pro stávající uživatele probíhá za zpřísněných hygienických opatření, kdy stále dezinfikujeme jídlonosiče, sanitární vybavení atd. Zaměstnanci jsou vybaveni ochrannými pracovními pomůckami, rouškami, respirátory, dezinfekcí a hygienickými rukavicemi. Charita Luhačovice má dostatečné zásoby těchto ochranných prostředků zhruba na 3 měsíce. Opakovaně jsme zaměstnancům zajistili také vitamíny pro posílení imunity.
Chystáme se postupně na možné krizové scénáře, ale situaci vyhodnocujeme aktuálně každý den. Prosíme všechny občany i naše uživatele, aby v opatřeních vyhlášených Vládou České republiky vytrvali, ať se jim zdají jakkoli přehnané. Prosíme také všechny uživatele a především jejich rodinné příslušníky o ohleduplnost vůči našim zaměstnancům. Noste prosím roušky také doma po dobu poskytování naší neodkladné péče, chráníte tím především naše zaměstnance. Zájemci o naše služby, uživatele i jejich rodinní příslušníci jsou povinni nás bezodkladně informovat o výskytu příznaků COVID-19, nebo o nařízené karanténě nebo o zjištěném onemocnění COVID 19.
Snažíme se na seniory a naše okolí působit edukativně, uklidňovat, pracovat s jejich obavami, informovat je např. o lince pro seniory, která funguje ve spolupráci s organizací ELPIDA i skauty - Linka seniorů 800 200 007.
Aktuálně sledujeme situaci informace z Vlády ČR, Ministerstva zdravotnictví, KHS, MPSV, Zlínského kraje a dalších institucí a snažíme se operativně přizpůsobovat požadavkům občanů.
DĚKUJEME, ŽE CHRÁNÍTE SEBE I NÁS A NOSÍTE ROUŠKU!!!
 
V případě potřeby řešení konkrétní problematické situace nás kontaktujte:
Mgr. Lenka Semelová, lenka.semelova@luhacovice.charita.cz 731402043, ředitel, sociální pracovník
Mgr. Anna Martincová anna.martincova@luhacovice.charita.cz 604 148 416, sociální pracovník
Bc. Františka Vratislavská frantiska.vratislavska@luhacovice.charita.cz 603 764 921, vedoucí ošetřovatelské a pečovatelské služby
Mgr. Ivona Slováková ivona.slovakova@luhacovice.charita.cz 731 646 717, vedoucí denního stacionáře, sociální pracovník

Mgr. Lenka Semelová DiS.

ředitelka, PR, sociální pracovník
Tel.: 577 132 355 E-mail: 7.AuRWi_8.yy.Z4WHeHrR1en4-rhT65j4mnhTj