Charita Luhačovice uspořádala v květnu humanitární sbírka šatstva pro Diakonii Broumov
16. června 2021 Charita Luhačovice

Charita Luhačovice uspořádala v květnu humanitární sbírka šatstva pro Diakonii Broumov

Tuto sbírku šatstva pořádá Charita Luhačovice každoročně začátkem jarních měsíců. Sbírá se oblečení, obuv, látky, lůžkoviny i nádobí, samozřejmě vše čisté a nepoškozené. Díky občanům z Luhačovic a okolních obcí se během pár dní nasbíralo kolem 3 tun potřebných věcí. Do sbírky se aktivně zapojilo i 9 dobrovolníků.

Nositelné a použitelné věci se předávají potřebným. Poškozený materiál se dále průmyslově zpracovává. Nejen, že se tím snižuje zátěž na životní prostředí, ale také zaměstnávají spoustu lidí, kteří by se jinak na trhu práce uplatnili jen s obtížemi.

Bohužel však při třízení vzniká i odpad. Jedná se o nepoužitelný materiál, který nelze dále ani průmyslově zpracovávat a za jehož likvidaci se musí platit.

Diakonie Broumov, sociální družstvo sváží textil z celé republiky, proto vždy u sbírky máme příspěvek na dopravu. I tak je těžké pokrýt celkové náklady a proto nyní pořádají i Sbírku na podporu svozu použitého šatstva (více na https://diakoniebroumov.org/verejna-sbirka/).
 
Děkujeme všem, kteří sbírku podpořili a přispěli tak svou dobrou vůlí potřebným lidem. Zároveň děkujeme dobrovolníkům, že obětovali svůj volný čas a ochotně pomáhali v průběhu celé sbírky.

Mgr. Karel Adámek

koordinátor dobrovolníků, pastorační asistent
Tel.: 577 132 355 E-mail: 68Eo2W5-WfruQOQdbanm5f~905prRb~lW5pJ