POMOC UKRAJINĚ AKTUÁLNÍ INFORMACE
9. března 2022 Charita Luhačovice

POMOC UKRAJINĚ AKTUÁLNÍ INFORMACE

Charita Luhačovice aktuálně reaguje až na přesné potřeby z terénu na vyžádání! Jsme v kontaktu s ubytovateli a starosty obcí, zjišťujeme aktuální potřeby v terénu. Pokud potřebujete nějakou materiální pomoc týkající se uprchlíků z Ukrajiny, ale také pokud ji nabízíte, obraťte se na nás na níže uvedených kontaktech.

V současné době není pořádána žádná sbírka materiální pomoci!
Uvítáme jakékoli nabídky pomoci…
místně: např. na tlumočení, osobní pomoc s dopravou a třízením naší materiální pomoci kontakt na dobrovolné organizace, které se chtějí zapojit s nabídkou dobrovolníků i třeba na omezenou dobu např. můžeme o víkendu 4 lidé od 16:00 do 18:00) ideálně písemně nebo telefonicky, ve tvaru: co, kdo, kontakt
ubytování: využívejte odkaz www.pomocukrajine.cz
 
Cokoli bude potřeba, zavolejte nebo napište, pokusíme se najít řešení a párovat to, co je v terénu potřeba s nabízenou pomocí. Prosíme, v tuto chvíli k nám nic nevozte, pouze to, co si od Vás vyžádáme.
 
piště na e-mail: info@luhacovice.charita.cz 
 
Snažíme se tvořit vlastní databázi materiální pomoci a jiné. Jestli bude náš region uprchlickou vlnou více zasažen, tak abychom dokázali smysluplně a efektivně pomoci lidem, kteří to opravdu potřebují. 
 
 
 
 
Souhrnné informace Ministerstva vnitra pro občany Ukrajiny https://www.mvcr.cz/clanek/informace-pro-obcany-ukrajiny.aspx?q=Y2hudW09MQ%3d%3d
 
Základní informace pro občany Ukrajiny v oblasti poskytování zdravotních služeb
 
Základní informační stránky
 
Dary a financování pomoci
Charita Česká republika (jíž jsme součástí) vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc Ukrajině. Informace o této sbírce vč. možností, jak do ní přispět, postupů k získání potvrzení o darech apod. najdete na webu CHČR.
 
Charita Luhačovice má ve svém sídle na adrese Hradisko 100, Luhačovice umístěnou sbírkovou kasičku pro dary v hotovosti. Dárcům jsme k dispozici každý pracovní den v době od 7 do 14 hod.
Kontaktní osobou Helena Máčalová tel: 577 132 355.
 
Pokud chce pomoci s financováním naší organizace pro zajištění pomoci využijte tento odkaz na webu CHL.

Mgr. Lenka Semelová DiS.

ředitelka, PR, sociální pracovník
Tel.: 577 132 355 E-mail: 7.AuRWi_8.yy.Z4WHeHrR1en4-rhT65j4mnhTj